Arnhem

Dit kan jij beleven!

De Techniekdag is gratis te bezoeken. Jongeren en familieleden kunnen ervaren hoe leuk en veelzijdig techniek is. Opleidingen – van vmbo tot en met universiteit – en bedrijven presenteren deze dag verschillende doe-activiteiten. Metaal, bouw en architectuur, timmerindustrie, meubel/interieurbouw, installatietechniek, elektro- en motorvoertuigentechniek, zorgsector, duurzame sectoren  en ICT presenteren zichzelf tijdens de techniekdag in Arnhem. Wat is er te doen?

Waterrad
Duik jij mee in de technische wereld van het waterrad? Hoe kun je met schoepen van LEGO zorgen dat het waterrad zo veel mogelijk water verplaatst? Test verschillende vormen schoepen om er achter te komen hoe je het waterrad zo snel mogelijk kunt laten draaien. Kan het misschien nog sneller? Probeer het uit!

Camera inspectie

Kom je meekijken bij een echte camera inspectie van de riolering. Met een robotvideocamera kan je door een rioolbuis rijden en kunnen we precies zien of deze nog goed is of gebreken heeft. De beelden van onze camera worden live weergegeven in een inspectie bus! Ben jij ook nieuwsgierig naar hoe deze robot eruit ziet of hoe een riolering er van binnen uit ziet?

Hoe CSI ben jij?

Afgelopen weekend heeft de politie tijdens een feestje een aantal feestgangers opgepakt. Zij hadden zakje met wit poeder bij zich. Wij hebben jouw hulp nodig om te onderzoeken wat dit witte poeder is? Stap het lab binnen en wordt voor even forensisch analist en help ons te onderzoeken welk witte poeder de feestgangers bij zich hadden.

Ontdekkingsreis van allerdaagse dingen

Hoe kun je iets laten zweven? Hoe werkt een magnetron? Waarom loopt een ballon gevuld met lucht langzaam leeg? Je wordt meegenomen op ontdekkingsreis naar de wereld achter de alledaagse dingen om ons heen. De experimenten zijn zodanig vormgegeven dat jij wel met ons moet meedoen!

Nieuwsgierig? We zien je graag op 6 oktober!