Oss

Beleef de Week van de Techniek!

 

Van maandag 5 t/m zaterdag 10 maart 2018 organiseert de Osse Industriële Kring in nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en de Talentencampus voor de tweede keer de Week van de Techniek Oss. Deze hele week staat in het teken van ‘de bijzondere wereld van techniek’ en overal in Oss stellen bedrijven hun deuren open voor een bezoek door jongens en meiden tot 14 jaar.

Zo word er op woensdag 9 maart in samenwerking met de centrumondernemers allerlei leuke doe-activiteiten georganiseerd in het centrum van Oss. Kijk voor meer informatie over het programma en de mogelijkheden op Facebook: https://business.facebook.com/doordetijd

De Week van de Techniek wordt afgesloten met een ‘spetterende’ Techniekdag op zaterdag 10 maart op en rondom het terrein van Kemkens Groep aan de Merwedestraat 58 te Oss.

Op de Techniekdag wordt door zeker 50 standhouders de boeiende wereld van wetenschap en technologie op een uitdagende en speelse manier getoond aan een breed publiek, in alle sectoren en op alle onderwijsniveaus.
Hierbij wordt vooral de jeugd benaderd (t/m 14 jaar) en hun ouders die nog een keuze moeten maken voor een opleiding. Het is de bedoeling deze jongeren enthousiast te maken voor een opleiding en beroep in de bèta en techniek.

Kom dus op zaterdag 10 maart naar de Techniekdag en ervaar zelf hoe leuk Techniek is. Ook kun je hele mooie prijzen winnen!

De Techniekdag is geopend van 10.00 -16.00 uur. Je kunt ter plekke ook iets te drinken en iets te eten krijgen.

Hoe jong of oud je ook bent, iedereen is van harte welkom op de Techniekdag! Jij komt toch ook?

PARKEREN TECHNIEKDAG: U KUNT GOED PARKEREN OP HET PARKEERTERREIN AAN DE RIJNSTRAAT 35 IN OSS (BIJ VOORMALIG KANTOOR VAN DE HARENSE SMID).

Toegang Techniekdag is gratis. Bezoek aan de Techniekdag is voor eigen risico


In 2017 werd in Oss voor het eerst de Week van de Techniek georganiseerd en dit was een groot succes. Zo’n 500 kinderen uit de bovenbouw van het Primaire Onderwijs hebben een bezoek gebracht aan diverse technische bedrijven in de regio Oss. De kinderen en hun docenten hebben zo zelf kunnen zien en ervaren wat werken in de techniek allemaal inhoudt. Op de afsluitende Techniekdag bij de Kemkens Groep werden er door ruim 40 standhouders afkomstig uit diverse technische bedrijfssectoren en opleidingen (van vmbo t/m universiteit), diverse doe-activiteiten georganiseerd. Deze doe-activiteiten waren gerelateerd aan wat het bedrijf maakt of wat de opleiding inhoudt. De dag werd bezocht door ruim 1600 bezoekers, kinderen en hun ouders.

 

Initiatiefnemers

Mede mogelijk gemaakt door

Bedrijven en scholen uitgenodigd

voor de organisatie van Doe-activiteiten voor kinderen Bedrijven en onderwijsinstellingen wordt de mogelijkheid geboden om op deze dag hun organisatie aan circa 2.000 kinderen en hun ouders  te presenteren door middel van doe-activiteiten. De organisatie van de Techniekdag denkt graag mee over de invulling van een doe-activiteit voor de kinderen. Deelname aan de Techniekdag voor bedrijven en onderwijsinstellingen is gratis. […]

Lees meer ..

Afsluitende Techniekdag op zaterdag 10 maart

Op de Techniekdag wordt de boeiende wereld van bèta en techniek uitnodigend aan een breed publiek getoond. Op deze dag wordt vooral de jeugd (t/m 14 jaar) benaderd die nog een keuze moet maken voor een bepaalde (beroeps)opleiding. Het is de bedoeling deze jongeren enthousiast te maken voor een opleiding en beroep in de bèta en techniek. De verschillende technische […]

Lees meer ..

Contactformulier


Week van de Techniek Oss
Reitseplein 5
5037 AA Tilburg
T: 013 – 205 0000
Nieuwe Hescheweg 114
5342 EE Oss
T: 0412-622 207