Oss

Week van de Techniek Oss

 

 

 

 

Voor de derde keer in de regio Oss de Week van de Techniek plaats. Tijdens deze week kan de schooljeugd op verschillende manieren kennismaken met de wereld van de techniek. De week eindigt op zaterdag 25 mei met een groots opgezette Techniekdag bij Spierings Mobile Cranes aan de Merwedestraat 15. Dit is dé promotiedag voor technische opleidingen en beroepen voor de jeugd in de regio. De organisatie is in handen van de Osse Industriële Kring (OIK), in nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven en onderwijsinstellingen.

 

Gratis activiteiten

Jongeren tot 14 jaar en hun ouders hebben kunnen ervaren hoe leuk techniek is. Opleidingen – van vmbo tot en met universiteit – en bedrijven presenteerden die dag doe-activiteiten. De verschillende technische sectoren zijn op de kijk- en doedag op een uitdagende en speelse manier voor het voetlicht gebracht door meer dan 50 standhouders. Kinderen konden bijvoorbeeld ontwerpen maken op de computer, proefjes doen, lipgloss maken, met robots spelen, schilderen en met diverse apparaten en machines werken. De nieuwste technologische ontwikkelingen waren te zien, de toepassingen van techniek in andere sectoren (zoals de zorg of de muziek- en filmwereld) en de mogelijkheden voor meisjes in de technische sector. De Techniekdag werd vorig jaar door zo’n 2.500 mensen bezocht.

 

Toekomst

Jongeren enthousiast maken voor techniek en voor het kiezen van een technisch beroep is het doel van de Techniekweek en –dag. Deze evenementen moeten er mede voor zorgen dat jongeren vroeg(er) in aanraking komen met techniek. Ook is het van belang hun ouders én leerkrachten te laten ervaren dat werken in de techniek een goede toekomst biedt.

 

Klik hier voor de flyer Week van de Techniek 2019.

 

 

Hieronder vindt u een impressie van de Techniekdag Oss 2018.

 

 

Dutch Technology Week

In deze week sluiten we in Oss aan bij de Dutch Technology Week waarbij in Oss diverse leuke activiteiten worden georganiseerd. Op de kartbaan in Berghem wordt de Shell Eco-marathon gehouden en er is een mini Generation Discover festival waar jongeren (8 t/m 14 jaar) kennis kunnen maken met wetenschappen en techniek.

 

 

 

 

 

Initiatiefnemers

Mede mogelijk gemaakt door

Bedrijven en scholen uitgenodigd

voor de organisatie van Doe-activiteiten voor kinderen Bedrijven en onderwijsinstellingen wordt de mogelijkheid geboden om op deze dag hun organisatie aan circa 2.500 kinderen en hun ouders  te presenteren door middel van doe-activiteiten. De organisatie van de Techniekdag denkt graag mee over de invulling van een doe-activiteit voor de kinderen. Deelname aan de Techniekdag voor bedrijven en onderwijsinstellingen is gratis. […]

Lees meer ..

Afsluitende Techniekdag op zaterdag 25 mei 2019

Op de Techniekdag wordt de boeiende wereld van bèta en techniek uitnodigend aan een breed publiek getoond. Op deze dag wordt vooral de jeugd (t/m 14 jaar) benaderd die nog een keuze moet maken voor een bepaalde (beroeps)opleiding. Het is de bedoeling deze jongeren enthousiast te maken voor een opleiding en beroep in de bèta en techniek. De verschillende technische […]

Lees meer ..

Contactformulier


Week van de Techniek Oss
Reitseplein 5
5037 AA Tilburg
T: 013 – 205 0000
Nieuwe Hescheweg 114
5342 EE Oss
T: 0412-622 207